Cheile Turenilor


Stiri - Evenimente


Prima ședință a părților protocolului de colaborare Cheile Turenilor

2015-05-19

În data de 19.05.2015, a avut loc la sediul Consiliului Județean Cluj, prima ședință a tuturor părților implicate în gestiunea ariei naturale protejate Cheile Turenilor.

Pe scurt, ce s-a discutat?

- necesitatea creării unei viziuni coerente pentru aria naturală protejată;

- necesitatea realizării unui regulament de vizitare (în primă fază), urmat de un regulament general, care să cuprindă prevederi pentru toate activitățile din zonă;

- necesitatea clarificării situației terenurilor și proprietăților din aria naturală protejată și din imediata sa apropiere;

- implicarea Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public și Privat a Județului Cluj în acțiunile de curățenie și întreținere infrastructură (pentru început), pe baza condițiilor impuse de părțile protocolului. 

Protocol de colaborare pentru gestiunea ariilor naturale protejate Cheile Turzii și Cheile Turenilor

2015-05-07

Consiliul Județean Cluj a semnat, alături de administratorul Natura 2000 Trascău, precum și cu Serviciul Salvamont-Salvaspeo Cluj, Societatea Lepidopterologică Română, Clubul de Cicloturism Napoca, Asociația Ecouri Verzi, Clubul Alpin Român, Asociația Natura Transilvaniei, Fundația de Ecologie și Turism Potaissa, protocolul de colaborare pentru gestiunea ariilor naturale protejate Cheile Turzii și Cheile Turenilor, acesta permițând continuarea și îmbunătățirea activităților de protecție/conservare a biodiversității din ariile susmenționate.

 
 
Anexa 1: 48_Protocol colaborare Ch Turzii si Ch Turenilor.pdf

5 workshopuri de conștientizare a formatorilor de opinii

2015-02-06

Cele 5 workshopuri de conștientizare a formatorilor de opinii (80 de cadre didactice și ONG-uri) au foste realizate în perioada 5-12 decembrie 2014.

Acestea au asigurat informarea cadrelor didactice și a reprezentanților ONG-urilor cu privire la măsurile de management elaborate în vederea menținerii/ îmbunătățirii stării de conservare favorabilă a habitatelor și speciilor regăsite în cele două situri și cu privire la strategia de vizitare.
 
Cele 5 workshopuri au fost organizate în 3 localități în felul următor: Copăceni-Săndulești pentru școlile din localitățile Tureni, Copăceni-Săndulești, Petreștii de Jos, Mihai Viteazu, 2 locații din Turda pentru școlile din municipiul Turda, Cluj-Napoca pentru liceele din municipiul Cluj-Napoca și ONG-urile din zona Alba și Cluj. 
 
În cadrul acestor activități s-au diseminat materiale de informare (ghiduri și pixuri).
 
Galerii foto:
 

Ziua Cheilor Turzii si Cheilor Turenilor

2014-09-26

Evenimentul a avut loc în centrul istoric din municipiul Turda, pe 26 septembrie 2014 și s-a desfășurat pe parcursul unei zile.

S-au amenajat spațiile pentru expoziții și standurile necesare pentru atelierele tematice de activități tradiționale: stand gastronomic, standuri mestesugari (olarit, pictat, cusut si tesut, artizanat - frivolite, sculptura din cupru si gravare sticla, ), stand expozitii de colaje (proiect sensibilizare ecologica), 

La eveniment au participat aproximativ 200 de elevi și 100 de vizitatori, persoane interesate, reprezentanți ai primăriilor și școlilor implicate în proiect, reprezentanți ai beneficiarului și ai organizatorului.

Programul a debutat cu primirea elevilor de la școlile invitate cărora li s-au distribuit și materialele promoționale, amenajarea spatiilor de expoziție cu lucrările de desen și colaje create de elevi și un scurt discurs de bun venit susținut de un maestru de ceremonii, de un reprezentant al Inspectoratului Școlar Județean Cluj și de reprezentanți ai beneficiarului - Consiliul Județean Cluj.

Atelierele au fost frecventate atât de elevii participanți cât și de vizitatori, trecători, manifestându-se un adevărat interes pentru aceste activități tradiționale.

Programul a continuat cu momente artistice suținute de două ansambluri ale școlilor participante: ”Fiii Moților” de la Școala generală din Mihai Viteazu și Ansamblul Școlii ”Horia, Cloșca și Crișan”, Turda.

Au urmat prezentări a 3 proiecte cu substrat ecologico- educativ,  implementate cu succes. Acestea au fost susținute pe ecranul de proiecție/ videoproiector.

Amintim prezenta si a Școlii ”Simion Balint” – Săndulești - Copăceni, ONG Potaissa, Turda Junior Rangers.

Puteti vizualiza galeria foto completa a evenimentului aici.

 

Sesiuni informare - Septembrie 2014

2014-09-15

  1. Localitatea Mihai Viteazu, în data de 09.09.2014, ora 17:00, locația Restaurantul Hanul Moților (galerie foto)
  2. Sat Copăceni, comuna Săndulești, în data de 10.09.2014, ora 10:00 locația Școala Generala Simion Balint (galerie foto)
  3. Localitatea Tureni, in data de 11.09.2014, ora 17:00, locația Sala de Ședințe a Primăriei (galerie foto)
  4. Localitatea Petreștii de Jos, în data de 12.09.2014, ora 10:00, locația Clădirea Primăriei Sala Căminului Cultural (galerie foto)
În cadrul celor 4 sesiuni de informare și consultare s-au obținut următoarele rezultate:
  • 4 sesiuni de informare și consultare organizate
  • 4 liste de prezență
  • 133 participanți
  • 4 liste cu propuneri pentru îm bunătățirea măsurilor propuse
  • 1 DVD cu fotografii de la evenimente.
  • 140 de materiale publicitare conform caietului de sarcini.

Puteti vizualiza toate galeriile foto aici.